Sanacioni

Dimnjak je jedan od sastavnih elemenata sistema grejanja koji ima veliki uticaj na rad kotla, odnosno na ekonomičnost u potrošnji goriva i njegovu maksimalnu iskorišćenost. Osnovna funkcija svakog dimnjaka je da uspešno sprovede dim izvan stambenog objekta i ujedno pospeši dovod kiseonika u kotao stvarajući potpritisak.

dimnjak_sanacioni

Termorad prohromski dimnjaci ispunjavaju sve termodinamičke zahteve, kao i zahteve funkcionalnosti, statičke stabilnosti i protivpožarne zaštite. Termorad dimnjaci sastavljeni su od industrijski izrađenih elemenata koji po svojoj konstrukciji, kvalitetu upotrebljenih materijala i uz pravilnu montažu obezbeđuju besprekornu funkcionalnost i izvanrednu trajnost. Prohromske cevi imaju neuporedivo duži vek trajanja u odnosu na klasične keramičke materijale zidanih dimnjaka ili cevi koje su izrađene od drugih vrsta korodirajućih materijala. Ujedno, prohromske cevi su zbog svoje osobine kiselootpornosti nezamenljive u sistemima sa sagorevanjem na gas, tečno gorivo ili pelet, dok prilikom sagorevanja čvrstih goriva, zbog glatke površinske strukture prohroma, ne dolazi do zadržavanja i taloženja čađi na unutrašnjem zidu dimnjaka.

Prohromski dimnjaci postaju neizostavan detalj u modernom građevinarstvu zbog svoje praktičnosti, kvaliteta, lake i brze montaže, sigurnosti i dizajna. Termorad prohromski dimnjaci izrađuju se u različitim promerima od Ø120 – Ø600mm. U zavisnosti od toga da li želite da sanirate postojeći ili da montirate potpuno novi dimnjak.

Ukoliko primetite da je došlo do oštećenja postojećeg dimnjaka, odnosno ukoliko su se pojavile žute ili crne fleke na unutrašnjim zidovima, ili se oseća neugodan miris dima, paljevine i čađi, ne morate vršiti zamenu i izradu potpuno novog dimnjaka, već možete sanirati Vaš postojeći dimnjak i produžiti njegov radni vek na vrlo pouzdan i kvalitetan način, ugradnjom Termorad Sanacionog dimnjaka. Sanacija dimnjaka se može izvršiti i pri prelasku na novu vrstu goriva ili drugi gorionik. Sanacija dimnjaka pomoću Termorad dimnjaka izvodljiva je ukoliko postoji mogućnost postavke prohromskih dimovodnih elemenata u otvor postojećeg dimnjaka, odnosno kada je postojeći dimnjak izveden kao ravan kanal. Za razliku od keramičkih i šamotnih cevi, sanacioni inox elementi imaju tanje zidove i manji poprečni presek, te ih je moguće montirati u postojeći dimnjak bez prethodne promene njegovog prečnika.

Termorad dimovodni elementi za sanaciju izrađuju se od nerđajućeg čeličnog lima kvaliteta AISI 304L ili 316L, debljine 0,7 – 1,0 mm. Sanacioni dimnjaci proizvode se u promerima od Ø120 – Ø500mm, prema Vašoj potrebi i dostavljenoj specifikaciji, i to u roku od svega nekoliko dana uz besplatnu isporuku.

Osnovne karakteristike

  • Prohromski dimnjak za sanaciju postojećeg dimnjaka
  • Dimovodne cevi izrađene od prohroma
  • Montaža sistemom uvlačenja cev u cev
  • Izrada prema specifikaciji kupca
  • Proizvode se u promerima od Ø120 – Ø500mm
  • Za sisteme sa sagorevanjem na sve vrste goriva
  • Garancija 10 godina